Vinšová Lenka

Funkce: Hlavní vedoucí
Věk: 27 let

O mně: Jmenuji se Lenka Vinšová, mám dokončenou střední školu s maturitou a dva roky jsem studovala na UK MFF Fyziku zaměřenou na vzdělání ve spojení s matematikou. Studovala jsem rok na PedF UPOL jako hlavní předmět český jazyk a jako vedlejší matematiku se společenskými vědami.
Mám ráda přírodu, kde trávím spoustu svého volného času na výletech, zvířata, klid, práci s dětmi a knihy, které byly důležitou náplní mé práce v knihkupectví.
Na dětské tábory jako vedoucí jezdím od 18 let, kde jsem vedla oddíl dětí v různém věku. Vedla jsem několik kroužků na mateřských a základních školách (flétna a věda na MŠ, kytara a věda na ZŠ). Ráda pracuji s dětmi, protože se od nich můžu něco naučit a zároveň se snažím naučit něco já je, nejlépe zábavnou formou.
Vinšová Lenka

Pro CK Topinka

  • 2023 Koňský tábor -Růžená - hlavní vedoucí
  • 2023 Kytarový tábor - Varvažov - hlavní vedoucí
  • 2022 Koňský tábor - Růžená - hlavní vedoucí
  • 2022 Kytarový tábor - Varvažov - hlavní vedoucí
  • 2021 Záhady s. r. o. - Varvažov - hlavní vedoucí
  • 2021 Můj první tábor Záhady s. r. o. - Varvažov - hlavní vedoucí
  • 2021 Kytarový tábor - Varvažov - hlavní vedoucí
  • 2021 Koňský tábor - Růžená - hlavní vedoucí
  • 2020 Bradavice - Stará Říše-hlavní vedoucí
  • 2020 Koňský tábor - Růžená-oddílový vedoucí

Jiné praxe

  • od 2015 oddílový vedoucí na letním stanovém táboře
  • 2019 poprvé jako hlavní vedoucí
  • Vzdělávací kroužky na mateřských a základních školách

Bc. Híreš Vojtěch

Funkce: Lektor
Věk: 24 let

O mně: Studuji v Ostravě strojírenství a vše, co se týká techniky, mě velice zajímá. Od jednoduchého mechanismu kliky na dveřích až po motor auta.
Rád cestuji a ve volném čase se věnuji kreativní tvorbě ze dřeva, hudbě (poslech, skládání, kytara-samouk) a čtení knih o seberozvoji. Také nesmím opomenout svou největší zálibu a to je jízda auty. Ano, ty ocelové krásky s tepajícím srdcem jsou veliký kus mojí osobnosti. Stejně jako tvorba ze dřeva. Protože když tvořím, vkládám kus sebe do výrobku. Nikdy nevím, co na soustruhu vznikne.

Upnu kus, jezdím po něm nožem a tvary se objevují samy. Nědělám žádné umělecké sošky s kupou výmolů, aby si to někdo nevyložil špatně. Jednou vznikne věž, podruhé postavička (zvířátko) složená z hromady dílků, které dají v kuse dohromady stojánek na pastelky, solničku, svícny,........ Vize se tvoří za pochodu a nechávám jí volný průběh. Mám strach z výzev, ale nebojím se jim postavit. Vtip je v tom, že i když konečný výsledek neočekávám, tak dílky celé skládačky bez přeměřování do sebe pasují, to na tvorbě miluji nejvíce. Tvořím a sám nevím výsledek a po celou dobu práce se udržuji v napětí.

Snažím se dětem předat kus sebe a výsledek nevidím hned. Je to dlouhý proces, jako u tvorby popsané výše, ale velmi napínavý. Na konci se ukáže, jestli si děti něco odnesly. Z rodiny jsem nejstarší a mám spoustu bratránků a sestřenek, které jsou na každé návštěvě závislé na mé představivosti, zábavě. Hrajeme nejen karty, ale také stavíme hrady z kostek , závodíme s autíčky z merkuru, improvizujeme... Velmi často a kolektivně vytváříme nové způsoby zábavy, aby se zabavili i nejmenší. Od kreslení, hrátky s papíry a provázky přes divokou honbu za sladkým pokladem ukrytým na zahradě...
Bc. Híreš Vojtěch

Kratochvílová Romana, DiS.

Funkce: Zdravotník
Věk: 32 let

O mně: Bydlím v Žamberku, což je město v Pardubickém kraji. V roce 2011 jsem odmaturovala na gymnáziu a v roce 2014 jsem získala titul Diplomovaný Specialista na VOŠ pedagogické v Praze, obor Předškolní a mimoškolní pedagogika. Díky této škole mám spoustu praxe ze školních družin, školek a zařízení pro volný čas dětí. Na tábory jezdím už od tří let, nejprve jako účastnice, později jako vedoucí. S CK Topinka jezdím na tábory nebo školy v přírodě od roku 2013.

Pracuji jako učitelka v MŠ. Mám ale zkušenosti jak s malými prťaty, tak i s puberťáky. Díky pobytům pro rodiče s dětmi s SVP jsem pracovala i jako asistentka dětí s různými hendikepy. Kromě toho jsem několik let také doučovala děti na základních nebo středních školách. V roce 2014 jsem absolvovala kurz první pomoci od ČČK a v roce 2016 jsem u stejné organizace absolvovala kurz Zdravotníka zotavovacích akcí.

Ve volném čase se věnuji lyžování, plavání, turistice, různým výtvarným činnostem a spoustě dalších aktivit.
Kratochvílová Romana, DiS.