Bc. Palička Vladimír

Funkce: Hlavní vedoucí
Věk: 45 let

O mně: Vladimír je rodák z Valašska, vystudoval hotelovou školu v Ostravě a barmanskou a someliérskou školu. Oblíbil si francouzskou, italskou a českou kuchyni, steaky, ryby i cukrářské výrobky. Dlouhodobě působil také v zahraničí, především v Irsku a na Blízkém východě. Je absolventem Kulinářské akademie, členem AKC ČR a trenérem juniorského kuchařského teamu justcook.cz.
Bc. Palička Vladimír

Pro CK Topinka:   

 

2017

  • Kuchařský tábor Ostrovec - odborný lektor

2018

  • Kuchařský tábor Ostrovec - odborný lektor
  • Kuchařský tábor Stará Říše - odnorný lektor

2019

  • Kuchařský tábor Ostrovec - odborný lektor

2020

  • Kuchařský tábor Ostrovec - odborný lektor

Bc. Hlaváč Jarmil

Funkce: Oddílový vedoucí
Věk: 24 let

O mně: Jsem z Prostějova, studuji strojírenství na univerzitě v Ostravě. Mezi mé koníčky patří hlavně Street workout, i proto se velmi zajímám o fyzicky náročné akce. Věnoval jsem se plaveckým sportům a v současné době jsem se stal jejich rozhodčím. Mám rád práci s dětmi a těší mě, když jim můžu předat kus svého nadšení a lásky ke sportu.
Bc. Hlaváč Jarmil

Bc. Híreš Vojtěch

Funkce: Lektor
Věk: 24 let

O mně: Studuji v Ostravě strojírenství a vše, co se týká techniky, mě velice zajímá. Od jednoduchého mechanismu kliky na dveřích až po motor auta.
Rád cestuji a ve volném čase se věnuji kreativní tvorbě ze dřeva, hudbě (poslech, skládání, kytara-samouk) a čtení knih o seberozvoji. Také nesmím opomenout svou největší zálibu a to je jízda auty. Ano, ty ocelové krásky s tepajícím srdcem jsou veliký kus mojí osobnosti. Stejně jako tvorba ze dřeva. Protože když tvořím, vkládám kus sebe do výrobku. Nikdy nevím, co na soustruhu vznikne.

Upnu kus, jezdím po něm nožem a tvary se objevují samy. Nědělám žádné umělecké sošky s kupou výmolů, aby si to někdo nevyložil špatně. Jednou vznikne věž, podruhé postavička (zvířátko) složená z hromady dílků, které dají v kuse dohromady stojánek na pastelky, solničku, svícny,........ Vize se tvoří za pochodu a nechávám jí volný průběh. Mám strach z výzev, ale nebojím se jim postavit. Vtip je v tom, že i když konečný výsledek neočekávám, tak dílky celé skládačky bez přeměřování do sebe pasují, to na tvorbě miluji nejvíce. Tvořím a sám nevím výsledek a po celou dobu práce se udržuji v napětí.

Snažím se dětem předat kus sebe a výsledek nevidím hned. Je to dlouhý proces, jako u tvorby popsané výše, ale velmi napínavý. Na konci se ukáže, jestli si děti něco odnesly. Z rodiny jsem nejstarší a mám spoustu bratránků a sestřenek, které jsou na každé návštěvě závislé na mé představivosti, zábavě. Hrajeme nejen karty, ale také stavíme hrady z kostek , závodíme s autíčky z merkuru, improvizujeme... Velmi často a kolektivně vytváříme nové způsoby zábavy, aby se zabavili i nejmenší. Od kreslení, hrátky s papíry a provázky přes divokou honbu za sladkým pokladem ukrytým na zahradě...
Bc. Híreš Vojtěch

Matušová Jana

Funkce: Zdravotník
Věk: 39 let

O mně: Jmenuji se Jana a několik let působím ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové jako zdravotní sestra. Mám praxi z chirurgické JIP, onkohematologického oddělení a několik let jsem působila v královské nemocnici v Království Saudské Arabie, kde jsem měla možnost pečovat i o členy královské rodiny. Svou pozici zdravotníka na táborech beru jako příjemný relax a odpočinek od svého zaměstnání, které je někdy velmi náročné. Děti mám velmi ráda a jsem ráda, že mi CK Topinka umožnuje účast na akcích. Mimo táborové akce působím i jako zdravotník na školách v přírodĕ a na různých sportovních akcích jako zdravotnický dohled – nejčastěji na judu a gymnastice. Budu ráda, když se vaše ratolesti nebudou bát kdykoli mě vyhledat.
Matušová Jana