Prohlášení o zpracování osobních údajů

Kdo je správcem Vašich osobních údajů?

Správcem Vašich osobních údajů je MUDr. Naděžda Valachová, IČ 75097516, se sídlem Sokolská 1662/35, 120 00 Praha 2, Česká republika.

Jaké o Vás jakožto správce zpracováváme údaje a z jakých zdrojů tyto údaje pocházejí?

Zajišťujeme-li resp. zprostředkováváme-li Vaše testování, tak zpracováváme zejména Vaše následující osobní údaje:

Výše uvedené údaje jsou smluvním požadavkem naší společnosti, neboť je evidujeme v našem informačním systému a bez nich nelze v souladu s právními předpisy zajistit resp. zprostředkovat Vaše testování a/nebo plnit naše smluvní povinnosti. Údaje o zdravotním stavu spadají do zvláštní kategorie osobních údajů dle čl. 9 odst. 1 Nařízení a dle čl. 9 odst. 2 Nařízení je smíme zpracovávat pouze na základě Vašeho výslovného souhlasu. Udělení tohoto souhlasu je zcela dobrovolné a svobodné, a pokud nám jej neudělíte, výsledek Vašeho testování by Vám měla sdělit přímo vyšetřující laboratoř. Ověření Vaší totožnosti provádíme nahlédnutím do Vašeho občanského průkazu, resp. cestovního pasu.

Na základě jakého právního titulu zpracováváme Vaše osobní údaje?

Vaše výše uvedené osobní údaje zpracováváme, neboť:

Pro jaké účely zpracováváme Vaše osobní údaje?

Vaše výše uvedené osobní údaje zpracováváme primárně za účelem realizace našeho smluvního vztahu (tj. např. za účelem zajištění resp. zprostředkování Vašeho testování či testování Vašich pracovníků) a/nebo smluvního vztahu uzavřeného s naším smluvním partnerem (např. o zajištění testování jeho pracovníků), jehož jste kontaktní osobou. Pro účely ověření Vaší totožnosti můžeme požadovat nahlédnutí do Vašeho občanského průkazu, resp. cestovního pasu.

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány automatizovaně i prostřednictvím našich zaměstnanců či smluvních partnerů (více viz kapitola Kdo je příjemcem osobních údajů, které o Vás jakožto správci zpracováváme?). Naše společnost nicméně Vaše výše uvedené údaje nepoužívá k rozhodnutím čistě na bázi automatizovaného zpracování, včetně profilování v souladu s čl. 22 odst. 2 Nařízení.

Kdo je příjemcem osobních údajů, které o Vás jakožto správci zpracováváme?

Vaše osobní údaje předáváme pouze v odůvodněných případech a v nezbytném rozsahu následujícím kategoriím příjemců:

Jak dlouho jsou u nás Vaše osobní údaje uloženy?

Vaše osobní údaje uchováváme po dobu trvání našeho smluvního vztahu, resp. smluvního vztahu s naším smluvním partnerem, jehož jste kontaktní osobou, a po jeho ukončení dále po dobu promlčecí lhůty jakéhokoliv souvisejícího nároku.

Osobní údaje, které zpracováváme na základě Vašeho souhlasu (např. údaje o Vašem zdravotním stavu) uchováváme po dobu, na kterou jste udělil/-a souhlas, či do odvolání Vašeho souhlasu, odvoláte-li jej ještě před uplynutím této lhůty.

Po uplynutí všech výše uvedených dob naše společnost veškeré Vaše osobní údaje zlikviduje, ledaže bude oprávněna/povinna tyto údaje zpracovávat na základě jiného právního titulu.

Jaká jsou Vaše práva při zpracování Vašich osobních údajů a kde je můžete uplatnit?

Pokud jde o Vaše osobní údaje, máte vůči nám následující práva:

Právo na přístup: Můžete nás požádat o přístup k osobním údajům, které o Vás zpracováváme. Z pozice správce Vašich osobních údajů Vám poskytneme i kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů.

Právo na opravu: Můžete nás požádat o opravu nepřesných nebo nekompletních osobních údajů, které o Vás zpracováváme.

Právo na výmaz: Můžete nás požádat, abychom vymazali Vaše osobní údaje, pokud dojde k některé z následujících situací:

Právo na omezení zpracování: Můžete nás požádat, abychom omezili zpracování Vašich osobních údajů, pokud dojde k některé z následujících situací:

Právo na přenositelnost údajů: V případech zpracování založených na souhlasu nebo smlouvě a zpracovávaných automatizovaně máte právo získat osobní údaje, které se Vás týkají, a které jste nám jakožto správci poskytl/-a, a právo předat tyto údaje jinému správci a to ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu s tím, že tímto právem nesmí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.

Právo na odvolání souhlasu: Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na souhlasu, máte právo Váš souhlas se zpracováním osobních údajů pro účel, pro který jste nám udělil/-a souhlas, kdykoliv odvolat, a to s účinky do budoucna. K odvolání souhlasu v jednotlivých případech zpracování Vašich osobních údajů naleznete více informací v sekci „Lze udělený souhlas se zpracováním osobních údajů odvolat? Pokud ano, tak jak/kde?“.

Právo podat stížnost: Máte právo podat stížnost u dozorového orgánu, kterým je v České republice Úřad na ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, Praha 7, 170 00, Česká republika, webové stránky: www.uoou.cz.

Uplatnění Vašich výše uvedených práv je bezplatné, ledaže z právních předpisů vyplývá něco jiného. Za účelem uplatnění těchto či v případě jakýchkoliv otázek nebo stížností ve vztahu ke zpracování osobních údajů se na nás můžete obrátit e-mailové adrese testy@tabory.cz či osobně/písemně na adrese MUDr. Naděžda Valachová, Sokolská 1662/35, 120 00 Praha 2, Česká republika.

Je Váš souhlas se zpracováním osobních údajů dobrovolný, nebo povinný? Lze udělený souhlas se zpracováním osobních údajů odvolat? Pokud ano, tak jak/kde?

Udělení souhlasu je zcela dobrovolné a svobodné. Udělený souhlas můžete kdykoliv s účinky do budoucna odvolat, a to některým z níže uvedených způsobů: